Buje – mjesto plodnih vinograda i maslinika

Buje – mjesto plodnih vinograda i maslinika

Istra je uistinu prava zavodnica. Ona skriva brojne adute kojima svako malo oduševljava sve posjetitelje i goste. Jedan od tih zaista prekrasnih aduta, jest i malo mjesto Buje – središte plodnih vinograda i maslinika. Buje skriva uistinu plodno područje kojem pogoduje mediteranska klima, a još od davnina njeguje zasađene vinograde i maslinike kojima pridonosi prekrasnom i tipičnom istarskom krajobrazu. 

Vrhunska maslinova ulja već se stoljećima proizvode u plodnim Bujama, a njihove čari prepoznali su još i stari Rimljani. Danas, maslinari i dalje njeguju stoljetnu tradiciju proizvodnje ulja koje kombiniraju s modernim načinima i tehnologijama. Osim vrhunskog maslinovog ulja, u Bujama i okolici postoji i velik broj vinograda, kao i vinskih cesta koje Vas vode upravo na kušanje tog, kako ga rado nazivaju, božjeg eliksira. Jedna od tih cesta će Vas odvesti i do spoja nevjerojatne gastronomije i maslinovog ulja s kvalitetnim, cijenjenim i vrhunskim vinima. Riječ je o restoranu Oštarija Rondo i Vinariji Franković.

Gastronomska tradicija u modernom ruhu krije infuziju suvremene kreativnosti tvoreći senzacionalne i jedinstvene okuse vrhunskih komponenata za zadovoljavanje svačijih ukusnih pupoljaka. U kombinaciji Vinarije Franković koja svojom izuzetnom vinskom paletom zadirkuje maštu i nepce, može se reći da je ovaj adut Istre uistinu savršeni spoj samo najboljih, najukusnijih i uistinu zadirkivajućih i aromatičnih nijansa gastronomije i vinske scene.