Buje – najpoznatije vinorodno područje Istre

Buje – najpoznatije vinorodno područje Istre

Istra je bogata nevjerojatnom tradicijom – kulturnom, povijesnom, gastronomskom i vinarskom. Upravo vinske nijanse nekako čine najslađi dio odmora i putovanja – kušanje novih vina, slatki dodir na nepcu i uživanje u prekrasnom pogledu vinograda. Ako se pitate koje je najpoznatije vinorodno područje Istre, odgovor se krije u malom mjestu Buje.

Plodno područje Buja čini blagi brežuljkasti kraj kojem izvrsno pogoduje mediteranska klima. Najbolji dokaz tome je kako je ovaj kraj još od davnina zasađen vinogradima i maslinicima, kreirajući tako prekrasan istarski krajobraz koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Velik broj poznatih vinara smješten je upravo u Bujama i okolici, te tako proizvode kvalitetna istarska i hrvatska vina. Prepustite se mnogobrojnim vinskim cestama koje povezuju vinograde i vinske podrume u kojima će Vas rado dočekati vinari s organiziranim degustacijama.

Lokalitet Santa Lucia u okolici Buja mjesto je gdje se nalaze bogata nalazišta bijele istarske zemlje. Ista čini iznimno vrijedno vinogradsko tlo koje obiluje mineralima kalcija i magnezija, manifestirajući se tako u samoj strukturi i okusu vina. Upravo na tome mjestu započinje priča svakog vina obitelji Franković. Bogati okusi, izvrsna struktura i zavodljivi mirisi, komponente su svake vinske nijanse koja Vas čeka na kušanje. Iste možete pronaći u Oštariji Rondo – restoranu suvremene kreativnosti u tradicionalnom ruhu gdje Vas čekaju nevjerojatne nijanse i bogati okusi vrhunskog gastronomskog doživljaja i iskustva, usklađeni s dodirom vinskih kapljica obitelji Franković.

Buje zaista krije nevjerojatne ljepote. Upoznajte snagu plodne zemlje i tradicionalnih okusa dok uživate u prekrasnom pogledu na zelena polja i bogate vinograde.