Cabernet Sauvignon i njegove osobine

Cabernet Sauvignon i njegove osobine

Vinska prošlost i tradicija kriju mnoge tajne. Jedna od njih dovela je do najplemenitije, ali i najkompliciranije sorte grožđa – spontano križanje Cabernet franca i Sauvignona dovelo je do izuzetno specifične i vrhunske sorte. Riječ je o Cabernet Sauvignonu.

Kako ga rado nazivaju kraljem crvenih vina, Cabernet Sauvignon ima uistinu jedinstvene karakteristike koje svakako čine sinonime za tu laskavu titulu, a Vina Franković u svojoj ponudi imaju i ovo plemenito i vrhunsko vino.

Rubin crvena boja prošarana granitnim odsjajem, specifična je boja Cabernet Sauvignona koji krije mekanu strukturu ocrtanu nijansama crnog ribiza i kupine dok iste postupno otvaraju začinske arome. Vino savršeno zrelog, punog i bogatog okusa, odlično se sjedinjuje s jelima od tartufa, divljači i crvenog mesa, a svoje bogate teksture i nijanse, svakako duguje i njezi u barrique bačvama.

Cabernet Sauvignon uistinu je jedno od najplemenitijeg vina koje je nastalo križanjem dviju sorti. Pokupivši upravo najbolje od obje, sada čini posebno vino specifičnih karakteristika, a njegovim bogatim nijansama svakako doprinosi i vrhunsko znanje, ali i podrumi obitelji Franković.