Ljepota okusa Terana u vinskoj čaši

Ljepota okusa Terana u vinskoj čaši

Ljepota se nalazi u svim područjima umjetnosti i šire. Dva pojma su usko povezana jedan s drugim, no na kraju dana ljepota je svakako u očima promatrača. Dok jedni teže Monetu, a drugi Mozartu, oni treći teže boemskom načinu života, a svatko od njih, umjetnost gleda, doživljava i osjeća kroz sve razine ljepote, vrlo vjerojatno tvoreći tako i novu. Ljepota umjetnosti ili umjetnost ljepote doživljava se osjećajima, emocijama, gracioznim pokretima, sjajem u očima i okusnim pupoljcima nepca. Pogotovo kada je riječ o najdražoj ljepoti i umjetnosti vinskoga svijeta.

Franković Teran zavodi svojom rubin crvenom bojom dok se meškolji u uskoj visokoj boci, nervozno iščekujući da istakne sve svoje ljepote. Crvenilo na trenutak kružnog okretanja daje specifičan ljubičasti odsjaj, dok Vas svojom finom, izraženom i trajnom aromom s voćnim notama šumskog voća, malina i borovnica, polako, ali sigurno, uvlači u svoj svijet vinskih doživljaja. Okus, koji je zasigurno specifičan zbog cjelogodišnjeg njegovanja vinara, ali i barrique bačva, Vašim okusnim pupoljcima ostavlja nijanse toplog i mekanog tanina koji zavodi prilikom svakog kušanja i novog gutljaja.

Ljepota okusa Terana krije se u elegantnoj vinskoj čaši koja zajedno sa zavodljivim rubinom poziva na istinsko uživanje u zaista specifičnoj ljepoti vinske umjetnosti.