Luna d’ Oro – umjetničko djelo vinarije Franković

Luna d’ Oro – umjetničko djelo vinarije Franković

Umjetnost se očituje na razne načine – potezima kista, kutom fotografiranja, pozom modela, izrazom lica, najslađim notama i oštrim zvukovima glazbe koja izražava stavove. Umjetnost je prisutna svuda oko nas na najrazličitije načine, a svi ti načini u potpunosti zavode i čine nas u isti tren ranjivima i jakima, osjećajnima i izgubljenima, no zajedničko im je jedno – istinsko uživanje u tim trenucima. Umjetnost je prisutna u svakom pogledu, tako i vinarija Franković nudi umjetničko djelo vinskih nijansa koje će Vas natjerati da se pitate i otkrijete, ali i da se izgubite u slatkim nijansama koje očaravaju svačije nepce. Upoznajte umjetničko djelo vinarije Franković – Luna d’ Oro.

Luna d’ Oro Momjanski je muškat, napravljen posebnom metodom sušenih bobica – passito. Kako bi nastalo ovo izuzetno vino, provedena je kasnija berba, a potom je izvršen izbor samo najljepših grozdova čije se sušenje obavilo na slami. Nakon toga, vino je njegovano u rabljenim barrique bačvama što je svakako uvjetovalo konačnim vinskim okusima koje Luna krije.

Zlatno jantarna boja specifična je boja ovoga vina koje nosu podaruje savršeno uravnotežene mirise karamele i prezrelog voća, dok se na nepcu osjeća slatkoća sjedinjena s bogatim karakterom grožđa i sušenog voća, dajući tako nevjerojatnu punoću okusa. Zavedeno nepce osjeća aromatično sočan i slatki karamel s dugačkim završetkom i s tek pokojim naznakama oraha, čineći ovo vino uistinu pravim umjetničkim dijelom naslikanim savršenim aromama i idealnim nijansama, tvoreći umjetnost koju će svačije nepce protumačiti na svoj način dok će im zajedničko biti samo jedno – istinsko uživanje u trenucima kušanja i prepuštanja vinskim nijansama vina Luna d’ Oro.