Malvazija Korona sur lie – vino čija kvaliteta premašuje očekivanja

Malvazija Korona sur lie – vino čija kvaliteta premašuje očekivanja

Vinska scena i odabir kvalitetnih i vrhunskih vina, kao i dodjela nagrada upravo onim najboljima – ono je što čeka sve vinare na njihovom putu ka vrhu ljestvice. Nagrađivana vina Franković, vina su koja svojom kvalitetom premašuju sva očekivanja i oduševljavaju sve ljubitelje vrhunskih vinskih nijansa.

Vinarija Franković nagrađena je prošle godine zlatnom medaljom na prestižnom svjetskom natjecanju Decanter World Wine Awards u Londonu. Zlatnom Decanter medaljom nagrađena je odležana Malvazija Franković Korona sur lie berbe 2016. Svakako treba naglasiti i to da je na istom vinskom natjecanju, srebro osvojio Franković Teran.

Malvazija Korona sur lie, odležana u drvenim bačvama, vino je punog tijela, bogato okusom i mirisom, a zrelo u izričaju čime se ukazuje da je dobiveno od nijansa prezrelog grožđa iz kasnije berbe. U bogatom mirisu skrivaju se cvjetni i voćni tonovi isprepletani u savršeno zavodljivu aromu slatkih začina, dok se u okusu osjeti profinjenost meda, vanilije i hrastovine. Vino, svojom kremastom teksturom, daje punoću okusa i aromatično zavodi čime postaje neizbrisiv trag jedinstva i sjećanja.

Malvazija Korona sur lie, zbog svojih specifičnosti, već drugi put zaredom našla se u užem krugu za vino godine, a odnijela je i zlato na ovogodišnjoj Vinistri i na Festivalu Malvazija u Portorožu u Sloveniji.

Dakle, uistinu jedinstveni bogati okus i miris, karakteristike su ovoga vina koje će Vas svakako zavesti svojim slatkim cvjetnim i voćnim tonovima.