Maslinovo ulje Amfiterra – savršen spoj svih aroma bogatog tanjura

Maslinovo ulje Amfiterra – savršen spoj svih aroma bogatog tanjura

Maslinovo ulje eliksir je Mediterana koje je oduvijek bilo puno više od obične namirnice. U Istri, proizvodnja maslinovog ulja stara je tisućama godina, a za njegovu visoku kvalitetu svakako su zaslužni istarski maslinari koji pomno njeguju i poštuju maslinu i njene plodove. Maslinovo ulje zaista predstavlja život i ljubav svih maslinara Istre, a zahvalnost na bogatim urodima maslina, svakako izražava i konoba Oštarija Rondo koja proizvodi svoje vlastito maslinovo ulje poznato pod imenom Amfiterra.

Maslinovo ulje Amfiterra kombinacija je više istarskih sorti – Bjelica Istarska, Buža, Frantoio, Leccino i Pendolino, uzgojenih na terasastoj lokaciji koja podsjeća na amfiteatar, odakle je i proizašlo ime Amfiterra. Ovo ekstra djevičansko maslinovo ulje je intenzivne zelene boje i krase ga profinjene herbalne note. Isto je izrazito aromatično i pikantnog okusa, popraćenog ugodnim gorkastim aftertasteom.

Kuhani i pečeni specijaliteti kuhinje Oštarija Rondo, savršeno se sljubljuju s njihovim maslinovim uljem koje tanjuru daruje podanost, pritom stvarajući usklađene okuse povezane kapljicama vrhunskog maslinovog ulja koje nježno zadirkuje pripremljeni slijed, ali i nepce svakoga gosta. Amfiterra izvrsno ide uz riblje i mesne delicije, ali i raznovrsno povrće, juhe, salate i umake, kao i brojne druge kreativne delicije koje se pripremaju u kuhinji ove konobe.

Savršeno sjedinjene arome uz specifično naglašene nijanse koje zadirkuje upravo maslinovo ulje, čekaju Vas u konobi Oštarija Rondo – na mjestu gdje ćete upoznati infuziju suvremene kreativnosti u dodiru s tradicionalnom recepturom.