Tartufi – luksuz na tanjuru

Tartufi – luksuz na tanjuru

Jedinstveni menu nastane upravo jedinstvenim namirnicama, onima koje su same po sebi već toliko specifične i bogate raznim atributima koji samo još više dolaze do izražaja uz tek pokoji začin i uravnotežene okuse drugih namirnica. Tada je međusobno komplementiranje na zavidnoj razini jer ono što se nalazi ispred Vas, nešto je što se teško može opisati bez doprinosa Vaših okusnih pupoljaka nepca. Jednu od uistinu specifičnih namirnica, poznatiju kao gurmanski dragulji, predstavljaju tartufi.

Afrodizijak gurmanskog svijeta, jedinstvenog okusa i nevjerojatnog mirisa, najkvalitetnija je gljiva svijeta, skrivena pod zemljom kao uistinu pravo blago. Intenzivan, zemljani miris, zaista upotpunjuje konačni tanjur svojim jedinstvenim okusom, a svako jelo pretvori u pravi gurmanski užitak i nevjerojatan doživljaj. Iako je aromu tartufa malo teže opisati, često ih prati atribut erotičnosti. Ako ste se ikada pitali postoji li filozofija okusa, odgovor će Vam dati Anthelme Brillat-Savarin, veliki francuski gastronom s početka 19. stoljeća koji se u istoimenoj knjizi dotaknuo i specifičnosti tartufa. Tko kaže tartuf, izgovara veliku riječ koja budi erotska sjećanja, a i gurmanska. Iako će svako nepce na kraju dana imati svoje vlastite doživljaje tajanstvenog susreta s tartufima, taj luksuz tanjura uistinu se teško zaboravlja.

Konoba Oštarija Rondo priprema različite recepte uz dodatak tartufa – upravo kako bi isti svojim posebnostima zaista dočarali teksturu i okuse namirnica s kojima se uravnotežuju, ali najviše komplimentiraju, potičući ih da svaka istakne svoje neodoljive atribute, uz nevjerojatne okuse specifičnosti tartufa koji su zaista čisti luksuz okusa, aroma i zavodljivosti.